کاروتنوئیدها چه هستند و چه اثری بر سلامت ما دارند؟


تمام چیزایی که برای یه پیتزا خوشمزه لازم داری

رایج ترین انواع کاروتنوئیدها عبارتند از آلفا کاروتن، بتاکاروتن، لوتئین، زیگزانتین، و لیکوپن. کاروتنوئیدها باید از طریق رژیم غذایی مصرف شوند. آنها از طریق چربی ها جذب می شوند. غذاهای غنی از کاروتنوئیدها عبارتند از: کلم بروکلی، اسفناج، هندوانه، طالبی، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی ها، هویج، انبه، پرتقال و …

کاروتنوئیدها چگونه کار می کنند؟

کاروتنوئیدها ترکیبات محلول در چربی هستند. غذاهای غنی از کاروتنوئید هنگامی که وارد جریان خون می شوند، جذب مواد مغذی را در بدن بالا می برند. کاروتنوئیدها به دو گروه اصلی تقسیم می شوند: زانتوفیل ها و کاروتن ها. هر دو نوع کاروتنوئید دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. کاروتنوئید زانتوفیل که دارای رنگدانه زرد است، حاوی اکسیژن بوده و با حفظ سلامتی چشم در ارتباط است. غذاهای غنی از زانتوفیل عبارتند از کلم بروکلی، اسفناج، کدو حلوایی، آووکادو، میوه های زرد، ذرت، زرده تخم مرغ. کاروتن ها نیز رنگدانه های نارنجی هستند و در میوه هایی از قبیل هویج، طالبی، سیب زمینی های شیرین، پاپایا، نارنگی، گوجه فرنگی و … یافت می شوند.

فواید سلامتی

کاروتنوئیدها آنتی اکسیدان های مفیدی هستند که می توانند از شما در برابر بیماری ها محافظت کنند و سیستم ایمنی بدن شما را افزایش دهند. برخی از رایج ترین فواید کاروتنوئیدها از این قرار است:

سلامت چشم: مصرف غذاهای غنی از کاروتنوئید می تواند از سلول های چشم محافظت کند و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری نماید. یکی از علل اصلی نابینایی، دژنراسیون ماکولا یا انحطاط مرکز شبکیه است. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور آبی می تواند یکی از دلایل ابتلا به این عارضه باشد. با این حال مطالعات نشان داده که مصرف حداقل ۶ میلی گرم از لوتئین از طریق رژیم غذایی می تواند خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را تا ۴۳ درصد کاهش دهد.

سلامت قلبی عروقی: خواص آنتی اکسیدانی کاروتنوئیدها منجر به کاهش التهاب در بدن می شود. خواص ضد التهابی کاروتنوئیدها در واقع با بهبود سلامت قلب و عروق همراه است. کاهش التهاب مانع مسدود شدن دیواره شریانی می شود.

کاهش خطر ابتلا به سرطان: آنتی اکسیدان ها از سلول های شما در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد محافظت می کنند. مصرف کاروتنوئیدها با کاهش خطر ابتلا به سرطان هایی از جمله سرطان ریه ارتباط دارد و اثرات مخرب ناشی از استعمال سیگار را نیز خنثی می کند. خطر ابتلا به سرطان پوست نیز با مصرف این رنگدانه ها کاهش می یابد. در واقع تبدیل کاروتنوئیدها به ویتامین آ منجر به جلوگیری از آسیب های پوستی ناشی از نور خورشید می شود.

منبع: healthline

 

خرید مواد اولیه آشپزی و شیرینی پزی از دیجی کالا
مواد اولیه آشپزی و شیرینی پزی

منبع : ایرنا

برای مشاهده محصولات بر روی عکس یا نام محصول کلیک کنید . لطفا قیمت نهایی و موجود بودن محصول را در سایت فروشنده بررسی نمایید.

جدیدترین کتابهاب آشپزی

کتاب آشپزی وشیرینی پزی نسرین اثر نسرین علیپگور نشر تلاش
۳۰,۰۰۰

کتاب آشپزی دل آرا اثر م. محمدی نشرلوح دانش
۱۵,۰۰۰

کتاب آشپزی و شیرینی پزی با مایکرویو اثر مهرنوش طلائی انتشارات پل
۲۵,۰۰۰

کتاب آشپزی و شیرینی پزی گل آرا همراه با خواص میوه ها و سبزیجات اثر مینو تهمتن زاده انتشارات پل
۸۶,۰۰۰

كتاب آشپزي دارچين اثر پرديس فتحي انتشارات راه معاصر
۴۷,۰۰۰

کتاب آشپزی رژیمی اتکینز اثر رابرت سی اتکینز انتشارات البرز
۵۰,۰۰۰

کتاب هنر آشپزی سارینا اثر سیده لیلا موسوی معاف نشر پاناسارینا
۲۰,۰۰۰

کتاب آشپزی ندا اثر ندا تارفی نشر پیام فرهیختگان
۲۰,۰۰۰
جدیدترین کتابهاب آشپزی

کتاب آشپزی کم چرب اثر جمعی از نویسندگان نشر محمد
۶۲,۰۰۰

کتاب مرجع آشپزی بین المللی اثر زهرا فرخی نشر نوروزی
۵۰,۰۰۰

کتاب آشپزی وشیرینی پزی نسرین اثر نسرین علیپور صاحبی نشر تلاش
۲۵,۰۰۰

کتاب آشپزی با قارچ مریم اثر مریم بیگ انتشارات هوشیار قصر
۲۵,۰۰۰

کتاب آشپزی غذاهای شمالی اثر اعظم بابایی ساحلی نشر پرسون
۲۵,۰۰۰

کتاب آشپزی با قارچ اثر علیرضا علی محمدی نشر پرتو خورشید
۲۵,۰۰۰

کتاب آشپزی محیا اثر محیا آقا خانی انتشارات انجام کتاب
۶۰,۰۰۰

کتاب آموزش آشپزی گیاهی غذا های ایرانی و فرنگی اثر بزگمهر گل بیدی انتشارات بهجت
۷۵,۰۰۰
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − 8 =

دکمه بازگشت به بالا